Total Kalça Protezi
Ağustos 13, 2014
Skolyoz (Omurga Eğriliği)
Ağustos 13, 2014
Total Diz Protezi
Total Diz Protezi ameliyatı 50 yılı aşkın bir süredir tüm dünya üzerinde bir çok farklı merkezde başarı ile uygulanmaktadır. Daha önceki yıllarda bu protezlerin ömürleri 10-15 yıl olarak bilinmekteyken, artık gelişen implant teknolojisi, artan bilgi paylaşımı ve ameliyat teknikleri ile bu yıl çok daha üst seviyelere çekilmiştir.
Buradaki en önemli soru: total diz protezi kimlere yapılmalıdır? Endikasyonları nelerdir?
Total diz protezi (TDP) primer olarak dizde ciddi ağrıya neden olan artritli ( halk arasında diz kireçlemesi olarak bilinir) hastalarda endikedir. Özellikle ağrı ve dizde fonksiyon bozukluğu hastaların yaşam kalitesinde ciddi bozulmalara sebep olmaktadır. Hastaların bu ameliyatı olmadan önce konservatif tedavilerin tümünden fayda görmemiş olması gerekmektedir.
Bu ameliyat sıklıkla ileri yaştaki hastalara yapılmakla birlikte, romatolojik ve travmatik nedenlerle eklem fonksiyonları bozulan genç hastalara da başarı ile uygulanabilmektedir.
Ameliyat da kullanılacak anestezi çeşidi sadece ilgi bacağın anestezisi ( rejyonel) yada genel anestezi şeklindedir.
Ameliyat sonrası ilk 24 saatten sonra hemen mobilizasyon arzulanmaktadır. Ameliyatdan sonra 15. günde dikişler alınmakta ve normal yaşama dönme beklenilmektedir. Bu ameliyatdan sonra olabilecek en önemli komplikasyon erken dönemde tromboemboli atağı ve enfeksiyon iken geç dönemde implantta yetmezlik gelişmesidir. Bu kompikasyonlar ise son derece azdır.
Total Diz Protez ameliyatı kliniğimizde endikasyon dahiline her yaşa başarı ile uygulanmaktadır. Örnek olgumuz:

tdp1

tdp2

tdp3
tdp4